Drowned Shore и Reclamation Rock идват в света на Neverwinter


Новият модул 6 в Neverwinter - Elemental Evil - ще ни донесе нови зони и нов клас - Паладин. 


Drowned Shore:

С разгрома на Blackdagger бандитите, търговията по магистралния път постепенно се възобновява. Рейнджърите на Emerald Enclave са поели контрола върху него, за да направляват търговците и пътниците безопасно през участъка от крайбрежната гора, намираща се покрай руините Blackdagger, като едновременно бдят руините да не се превърнат в убежище за зли сили. В същото време джуджетата миньори пристигнаха, за да започнат работа в изоставените мини в региона. Лорд Neverember назначи малък отряд от стражи на Neverwinter, които създадоха гарнизон за охрана на фаровете на Raven Cliff Beach, за да не попаднат под контрола на пирати. Гвардейците бяха изненадани да открият богато украсена кула, построена на брега. Наречена Фонтана на изкушенията, тази кула е окупирана от привърженици на Lliira, богиня на радостта, които предлагат на посетителите релаксиращи и ароматни вани. Не виждайки нищо лошо в това, стражите продължиха по своите дела. 

Но този относителен мир наскоро бе разрушен от мощна приливна вълна, която удари брега на Raven Cliff Beach, унищожавайки фаровете и гарнизона на стражите на Neverwinter. Множество водни чудовища изпълзяха на брега, отблъсквайки силите на Emerald Enclave. Нашествието им прогони джуджетата от мината. Водени от отвратителните морски вещици, армията от водни тролове и lizardfolk се установиха в Blackdagger Keep. Те се оказаха още по-голяма напаст и заплаха от бандитите преди това. Скоро започнаха да постъпват доклади от разузнавачите на Harper и Emerald Enclave, според които странна група от сектанти общува с водните чуводища. Тази сбирщина от моряци, пирати и мошеници се заклеха във вярност пред принцесата на елемнталното зло Olhydra, която се оказа, че стои зад водното нашествие. Ясно е, че приливната вълна, която връхлетя крайбрежието не е била случайно явление, а ако наистина този култ владее такава смъртоносна сила, то те трябва бъдат спрени. 

Авантюристите, които се завръщат в Blackdagger Ruins, понастоящем наречени "Наводнения бряг", ще се обединят със силите на Emerald Enclave. Освен това те ще се срещнат стар съюзник - Harper Xalliana. Нови съюзи ще бъдат договорени с Alu'Tel'Quessir - Морските елфи, които имат лична вражда с Култа на Разрушителната вълна. Водните хуманоиди, водните елементали и гигантски морски създания са готови да се противопоставят на авантюристите по време на техните приключения в Drowned Shore.


Reclamation Rock:


Брайън Гилмор ни разказва историята на Reclamation Rock:
Когато решихме да прегледаме Helm's Hold, ние трябваше да помислим, какво би се случило, ако Ashmadai демоните бяха победени и как бихме могли да вплетем действието от сюжета на Elemental Evil в зоната, която много играчи помнят добре. Първото, което решихме бе, че народът на Helm's Hold няма да стоят безучастно, след като техният град бе освободен, а ще започнат да го съграждат отново. Работейки над тази идея, променихме визуално зоната. Бойните полета бяха разчистени и ние добавихме мемориален, гробищен парк, за да отдадем почит на падналите в борбата за освобождението на града. Работите по реконструкцията на Helm's Hold вървят с пълна сила, а Катедралата на Хелм бе определена за място, където да се провеждат съвещанията на градския съвет. Вече няма и следа от апокалиптичната буря разразила се над града някога. Сега тя е заменена от прекрасна зора. Нов култ обаче се ражда в Helm's Hold. 

Във всяка една от зоните на експанжъна Elemental Evil събирателна точка на силите на култовете се явява изграждането на фарове. Тук подобен фар е крепостта, наречена Reclamation Rock. Чрез магия Елементалният култ изгради само за една нощ каменна колона. Тяхната крепост е издигната на мястото, от където започна контраатаката срещу демоните на Ashmadai. Сектантите сега патрулират по улиците на Helm's Hold и дебнат в горите. Играчите трябва да се изправят срещу техните сили, които включват армии от войници, елементали и класически D&D чудовища като горгони, слаади и  страховитите bulette. 

Има много още какво да се случи в Reclamation Rock освен нашествието на елемнталните култисти. Играчите ще се срещнат също така с герои, които им помогнаха в битката срещу демоните на Ashmadai. Един от тях е Капитан Dunfield, който понастоящем се грижи за жертвите на магическата чума. Ще срещнете и Brother Satarin, последният жив жрец на древния Бог Helm. Старото джудже започва да получава видения, пратени му от неговия бог. Това са видения, които предсказват връщането на Хелм. Това ще се случи, ако нашите герои успеят да спрат Култа на черната земя да постигне техните нечестиви цели и ако спасят града. 

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Публикуване на коментар