Land of Britain - иновативна MMORPG с променящ се свят (Втора част - Класове)


В първата част ви разказахме за някои основни особености на MMORPG Land of Britain. Представихме ви расите в нея. Днес ще ви разкажем за класовете, които за всяка раса са различни.

Авалон


WARMASTER

Войната наближава. Крал Утър призовава на оръжие всеки храбър войник, който жадува да защити свещената земя на Авалон. Тези, които са се доказали като стойностни и увели в боравенето на оръжията за близък бой ще бъдат Warmasters, най-добрите сред най-добрите.
Горният разказ подсказва, че това ще е клас тип воин-берсеркър, предназначен да воюва в сърцето на битката, нанасяйки поражения на множество противници.


KNIGHT

War Chronicles, tome X

Битката изглежда загубена. Северните нашественици разбиват нашите защитни линии. Само дъха ни разделя от безславна смърт. В това време Сър Карадок изплува от мъглата, придружен от своите безстрашни рицари. Техните брони искряха със светлината на зората, а камъните вградени в тях излъчваха светлината на слънчевите лъчи, оцветени в цвета на победата. Неуспели да пробият линията на отбрана на Рицарите, нашествениците се оттеглиха, последвани от нашите победоносни викове.

Както подсказва горната историческа бележка рицарите ще са облечени в тежки брони, осигуряващи защита на съюзниците си и ще поемат върху себе си ударите на враговете.


ARCHMAGE

Merlin, личен дневник
Ново поколение от магове изгрява. Силата на Вечния Пламък се разнася и достига до сърцата на тези, които са способни да го оформят. Ежедневно в Камелот пристигат такива хора, надарени с този талант. Мой дълг е да ги обуча. Да им помогна да канализират своите сили във великолепни заклинания.

ACOLYTE

Братя, в този ден, в лицето на свещения пламък, дарен ни от самия Дракон, аз ви обявявам за Послушници на огъня. Свободни сте от своето обучение и вие може да пътувате из кралството, за да помагате на нуждаещите си. Трансформирайте мистичните сили в сладко спокойствие, вдъхновете войските със своите песни, но разбийте врага, където и да го намерите.
Очевидно послушниците ще са съпорт клас, подобен на бардове, който ще усилва съюзниците си и ще отслабва противника.


VANGUARD


Следата водеше навътре в гората. Останалите членове на отряда проследяваха други следи, така че аз реших да продължа сам. Заедно с мен бе моята червенокосместа хрътка, наречена Ред. Ние навлязохме в сърцето на гората и там се натъкнахме на засада. Ако не беше Ред щях да съм мъртъв. С вой той ме предупреди и аз отскочих в храстите, опъвайки тетивата на лъка си. Видях две ниски създания, скрити недалеко от нас. Повалих първия с бърз изстрел, а Ред се погрижи за втория.
Този клас ще е вид следотърсач-разузнавач, който ще е придружен от куче, което да му помага в боя. Той ще е въоръжен с лък, а може би и с късо оръжие за близък бой.


SPY


Приятелю, нуждая се да бъдеш моите очи и уши на бойното поле. Намери още хора, които не се страхуват да изцапат ръцете си. Пробийте вражеските линии и съберете информация. Тренирай ги, направи ги шпиони. Те трябва да носят малки оръжия, които да владеят до съвършенство, тъй като това ще е единствената им защита. Мерлин ни помогна като ни достави отрови и рецепти за различни отвари. Ползвайте ги задължително!

Шпионите ще действат в тила на врага, въоръжени са къси оръжия. Бързи, сръчни, ловки и невидими за враговете, те ще използват отрови, за да умъртвяват врага и отвари, за да го въвеждат в заблуда и да се лекуват.


Кралство NORSENGARD


JAEGER

Неизвестен автор, завещание
Те ме проследиха. Опитах да се отърва от аромата си, но те не ме загубиха. Когато мислех, че съм в безопасност, вълците блокираха пътя ми, стрели и копия пронизаха тялото ми до смърт. Те отнеха това, което бях откраднал и ме оставиха с острие да завърша това, което бяха започнали и с лист хартия, за да напиша завещанието си със собствената си кръв.

От този текст трудно можем да си представим, що за клас ще е това. Можем да предположим, че това ще е вид бърз и хитър герой, склонен към кражби, бракониерство и шпионство. На немски език Jäger означава ловец. Това по всяка вероятност ще е вид рейнджър, въоръжен с лък или арбалет.

ULFHEDNAR

Това което виждах бе лишено от всякаква логика. Духовете танцуваха с воините под акомпанимента на бавна и мелодична песен. Множество вълци се рееха във въздуха, невидими за всеки, който бе лишен от това виждане. В разгара на битката човекът и духът се сливаха в едно.

Явно става дума за вид шаман, призоваващ духове, които му помагат в боя.


HUSCARL


Тук определено иде реч за танк. Класовете Urdhun от Talamhria, Huscarl от Norsengard и Рицарят от Avalon ще са трите танкуващи класа за различните фракции. Те обаче имат различни бойни специализации, които зависят от избора на оръжие.

Едноръчно оръжие и щит: Щитът е определящ за специализацията. Заедно с оръжието те имат защитни и нападателни функции. За Таламрия тези специализации са наречени Magwyr, а в Norsengard - Bradgang. В Avalon е Bulwark.

Щитът има шанс напълно да блокира удари. Освен това, ако щитът е с вградени руни, то той може да спре или да ограничи магическа атака.

Щитът може да зашемети противника, а и да нанесе поражения.

Едноръчното оръжие също има шанс да парира удар. Също така с него ще може да се придизвикват враговете в PvE схватките, поемайки атаките върху себе си. Освен това танкът може да ползва щитове с различни размери, като по-големите блокират повече удари.

Тези, които искат да превърнат боя в истинско изкуство, ползват две едноръчни оръжия - по едно за всяка ръка. Те са способни да танцуват смъртоносен танц, въоръжени с два топора или два къси меча. Тези специализации се наричат различно в трите кралства: в Таламрия е наречена Fal, в Норсенгард - Skydd и в Авалон Hedge. Оръжието може да парира физически удар, ограничавайки пораженията. Героят, въоръжен с две оръжия, е ловък и може да избегне атаките на врага.

Третият вариант е двуръчно оръжие, предназначено както за защита, така и за атака. В Таламрия този стил се нарича Ydfran, в Norsengard - Schacktorn и в Avalon - Tower. При успешен блок, врагът остава вцепенен. Ако двуръчното оръжие е с вградени руни, то може да намали магическите атаки срещу героя. Пораженията, нанасяни от този вид оръжие, са много по-високи от останалите. Героят, въоръжен така, има възможност да се отклонява ловко от атаките на противника си.


MAGI

Магове, използващи силата на леда и северния вятър.


SHAMANEN

Още един шаман, но с ролята на лечител и съпорт.


MORDER

Еквивалент на шпионите на Авалон. Криещ се в сенките, сливащ се с тях. Владееещ късите оръжия и краката си. Непоколебим и безстрашен. Убиец.


Кралство Таламрия


FAS NADUR

Дървото на живота благослява своите чада. Силата на растежа, раждането и обновяването вече бие в техните сърца. Героите, избрани да пазят природата и нейния баланс. Последна стража срещу злата магия.

Очевидно е, че тази раса принадлежи към друидите. Какъв обаче ще е този клас, посветен на защита на природа, не мога да отгатна.


NADUR BAS

Cathbad, личен дневник
Като древен водач на друидите бях изправен пред труден избор. Природата излезе от контрол и растежът е ненормален. Тъмната магия работи навред. Обезлесяването е безполезно. Това вероятно ще е краят на Таламрия. Ние трябва да се възползваме от забранените учения, тези които трансформират енергията на живите дървета в нападателни заклинания. Това е единственият ни избор, единственият начин да спрем нашествениците и да ги отблъснем обратно.

Е, от това писмо става ясно, че този клас ще е вид маг, който ще използва енергията на дърветата като атакуваща магия. Вероятно ще ползва корени и лиани за контрол на противника и клоните им като оръжия. Кой знае?! Звучи интересно.


SCATH

Scathach, доклад до краля
Тренировките вървят по-добре от очакваното. Кандидатите изглежда изучиха камуфлажните техники и основите на боравене с лекото оръжие. Те станаха по-бързи и по-балансирани в техните движения, но мисля че ще имате шепа от ловки и сръчни воини, готови да проникнат зад вражеската линия.

Докладът е ясен - бързи, ловки воини, въоръжени с леки оръжия, предназначени да водят бойни действия в тила на врага. Партизани.

BARNHIR

Oswald McEndy, личен дневник
Нямах друг избор, освен да бродя из горите. Опитах се да наема някой, който да ме придружи, но никой не пожела. Тогава видях мъж тъмния ъгъл на страноприемницата. Не изглеждаше като човек, на когото можеш да се довериш, но той прие да ме придружава. Ние се натъкнахме на мечка по пътя си. Той ме успокои, че тя е негов приятел. Не можех да повярвам! Мечката ни ескортира, като че ли е опитомена.Тя изпълняваше заповедите на човека без никакво колебание. Прибрах се невредим. След това разпитах насам-натам. Знаех си. Той бе Barnhir.

Без всякакво съмнение този клас ще е вид Beast Master. Опитомител на зверове. В случая мечка, а може би и други животни.


URDHUN

Caln Ulver, бойни записки

Победата е в ръцете ни. Силите на Таламрийците отстъпваха, Conall Cernach е на път да умре. Тогава четири воина се отзоваха, техните брони са здрави и тежки. Те компенсираха своите бавни движения с висок интелект. Те се съпротивляваха по-дълго, отколкото очаквахме, благодарение на своите щитове и тяхна бойна формация. В крайна сметка те загинаха, но спечелиха достатъчно време, за да може Conall Cernach да избяга. Тези воини умряха с чест и те заслужават нашето уважение.
Няма нужда от коментар. Клас тип Паладин. Тежки брони и висока интелигентност. Чест и бойно майсторство в боя.

ARM MAISTIR

Cù Chulain, реч към новобранците
Вие сте доброволци, но нямате никаква идея какво ви очаква. Мислите си, че сте добри в размахването на мечовете и бойните чукове. Вие нищо не знаете! Вие ще се научите как да боравите с всяко оръжие във всяка една ситуация. Вие ще сте нашата най-мощна сила от всичките ни бойни единици. Вие ще прехвърлите своите граници. На вас няма да ви пука от раните ви, вие ще използвате яростта си, за да разбиете противника!
Отново е ясно. Берсеркъри, използващи гнева си в боя, ползвайки всякакви оръжия. Вероятно ще имат различни специализации според избора на оръжие.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Публикуване на коментар