Lost Ark Online е Action MMO с красив и епичен свят


Lost Ark Online бе показана в края на ноември на G-Star 2014. Тогава ни бе предложено близо 20-минутно видео, представящо геймплея й. 




На първо място ни бе дадено да разберем, че това ще е игра от типа hack`n`slash. Ако предполагате, че тя ще инстанс базирана, подобно на Vindictus, грешите. Разработчиците от Smilegate твърдят, че Lost Ark Online е MMORPG, а не MORPG. Очевидно тази игра ще е една истински диаблоподобна Action MMO, която трябва да ни предостави бързи, динамични и опустошителни битки. 



Светът, който ни е показан във видеото, е красив и епичен. В него ни очакват морски пътешествия, търсене на подводни съкровища, плаване през леден океан и срещи с призрачни кораби, на борда на които ще воюваме с духовете на пиратите.


Класове




Battle Master 



Battle Master е жена-монах, която е специалист в близкия бой, нанасяща разрушителни атаки. Изключително подвижен клас, чиито атаки преминават в различни видове комбо. Освен това тя изпълнява специални движения, които консумират нейните точки на елементите - лед, огън, въздух и земя.

Devil Hunter 



Devil Hunter е въоръжен с огнестрелни оръжия. За него трябва да имате добри реакции, за да успявате навреме и според ситуацията да превключвате различните оръжия - два пистолета, пушка или нещо подобно на автомат. Принципът му на игра включва т.нар. кайт, при който бягате увличайки мобите след себе си, след което ги поразявате с мощен огън. 

Arcana 



Както подсказва наименованието това е клас, използващ тайни магически способи. Тя призовава различни карти на принципа на рулетката, които й дават различни умения. 

Warlord 



Това е танк, въоръжен с щит и копие с автоматична пушка. Сред уменията му са притегляне на противника към себе си с куки, след което следва мощен залп от пушката, нанизване на копието на няколко противника, отново последвано от изстрели. 

Infighter 



Тя също е боец, специализиращ в близкия бой. Infighter притежава два вида вътрешни енергии, които изразходва в боя. На видеото са показани в зелен и червен цвят. Различните й умения изразходват различните видове енергия. 

Summoner 



Веднага става ясно, че това и призоваващ клас. Тя призовава различни чудовища, които да й помагат в боя. Освен това като магически клас използва силата на различните елементи. 

Berserker



Яростникът - берсеркър е въоръжен с огромен меч. Неговите атаки са мощни и яростни, нанасящи поражения по площ (AoE). Той може да беснее, обхванат от огнена ярост, в продължение на минута. Съдейки по видеото, този клас с лекота ще избива стотици чудовища с лекота и ще е удобен за соло игра.

Tripod System 

Tripod System в Lost Ark Online е в основата на комбата. Тя е различна при различните класове. На видеото е демонстрирано, как се навързват използването на различните елементи (огън, въздух, лед и земя) в тройната система, образувайки различни комбо атаки. Всеки ще може да избере, на кой елемент да наблегне в зависимост от стила му на игра. 


Приключения и изследване на света



Изследването на света ще става с кораб, който играчът ще управлява сам, плавайки през заледени океани, морска пустош и уникални зони. 



В океана ще срещнете кораби на други играчи, отправили се в приключения. Освен това ще срещнете призрачни кораби, на чийто борд ще влезете в бой с духовете на екипажа.


Интерактивен свят 



Lost Ark Online е MMORPG, а не MORPG, затова извън дънджъните можете да се занимавате с различни дейности. В играта ще има множество скрити инстанси, които ще ви се откриват, след като предприемете определени действия. Освен това ще има и скрити куестове. Така например ако подслушате, какво си говорят определени NPC ще ви се отвори куест, при който можете да помогнете на NPC-тата с тяхната задача или пък да действате по свой начин.  


Мини игри



Когато ви писне да избивате стотици чудовища можете да се оттеглите в заслужена почивка, отдавайки се на забавления. В Lost Ark Online може да се заемете с различни мини игри в играта. 



Така например може да се включите в състезание по надпиване в кръчмата или да поиграете карти.


Колизеум



Колизеумът е място, където да се срещнете в битка с други играчи. Засега арените са 1 срещу 1 или 3 срещу 3. 


Рейдове



Системата от рейдове в Lost Ark Online напомня Vindictus, особено когато боса е уловен с вериги чрез балиста. 



Във видеото е показано как босът прави огромни дупки в леда, разбивайки го на парчета. Играчите могат паднат във водата и да се удавят, ако не ги спасят другарите им. 


Cinematic Dungeon



Във видеото е показан т.нар Cinematic Dungeon, който предлага едно ново изживяване. 



Босът е истинско адско изчадие, което ви преследва, докато вие се опитвате да стигнете до най-високата част, от където можете да го атакувате. По време на придвижването ви нагоре, което си е сериозно изпитание, демонът ви обспива с огън и жупел. За да го убиете, ще ви се наложи да задействате специална система, която да изпълни убежището му с вода, която да го изпрати обратно в ада.


Други особености



Във видеото са показани още въздушни градове, огромни летящи риби, на чиито гърбове се водят битки, мирни дейности като риболов и събирателство на ресурси чрез копаене и взривяване на камъни, използвайки специални умения от система, наречена Life Level. 



Играта ще ни предложи и приказни пейзажи в далекоизточна окраска. 



Освен всичко гореописано геймплеят в Lost Ark Online ще ни даде възможност да прескачаме пропасти, движение по мост от лиани, катерене по въжени стълби, стрелба от оръдия, спускане по въжета над пропаст. 



Специален пет помощник ще ви посочва, къде има скрити съкровища, които да изкопаете. 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара: