В BLESS ще водим междуособни и междунационални войни


В BLESS ще водим междуособни и междунационални войни. Това стана ясно по време на втората закрита бета в дългоочакваната корейска MMORPG. 



В света на играта основният конфликт е между двете нации - Hieron и Union. Освен, че воюват една срещу друга, от вътре те са раздирани от войни за власт и богатства. 


Nation vs. Nation

Този вид битки ще се водят на бойни полета, предназначени за 200 срещу 200 играча. По време на битката една от нациите ще държи под контрол т.нар. guardian stone, разположен в средата на полето. Обсадата започва, когато другата нация загуби своя защитен щит. Атакуващата страна ще трябва да разбие портите и да убие боса, който е господаря на замъка. По време на битката една от страните може да получи мощен баф, убивайки неутрално NPC, Mysterious Tree Spirit.



Друго бойно поле се намира в отворения свят и няма ограничения за количество участници. То ще е достъпно за всички и включва бази, които трябва да бъдат взети под контрол. Когато завладеете дадена база, ще откриете място, на което да се възкресяват вашите съюзници и ще можете да призовете неигрови персонажи на помощ. Играчите, които участват в тези битки, имат възможност да получат Honor Points, с които да си купят качествена екипировка. 


City States vs. City States

Всяка нация е разделена на няколко градски области, управлявани от Лордове (за нацията Hieron) или Губернатори (за Union). Има два начина да станете Лорд или Губернатор - когато дадена гилдия набере нужните точки на влияние (influence point), гилд лидерът може да управлява дадената област. Играчите могат да предизвикат настоящия управител в битка за трона и властта. Останалите играчи могат да изберат на чия страна да се включат - да подкрепят настоящия управител или пък да застанат на страната на претендентите.  



Patron и Protector

Ако Лорд и Губернатора е управител на дадена градска област, то Patron и Protector са управниците на съответната нация (фракция). За да станете крал трябва да превземете столицата на съответната държава. Съответно останалите Лордове и Губернатори могат да вземат вашата страна или пък да подкрепят настоящия крал. 

Patron-ът или Protector-ът от своя страна трябва да призове своите съюзници в защита на столицата. 


Това съдържание е само върха на айсберга. Колкото повече върви разработката на BLESS, толкова повече нови особености ще се появяват.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Публикуване на коментар