Зареди се с адреналин в World of Warplanes!


World of Warplanes е военновъздушен MMO екшън, зареден с много адреналин и мирис на барут, производство на белоруската компания Wargaming.

Как да играем в World of Warplanes?

Регистрирайте се на официалния сайт и изтеглете игралния клиент. Инсталирайте го на компютъра си като дочакате всички обновления. Стартирайте го и започнете игра.

Хангар


След старта на клиента попадате в хангара, където ви очакват вашите самолети. Там ще намерите един американски, един японски, един съветски и един германски самолет. Щракнете върху избрания самолет и той ще се появи на екрана. Като кликнете върху него с десния бутон на мишката ще можете да разгледате триизмерния му модел от всички страни. В хангара можете да извършвате всички основни действия в играта. Това е базовото ви място. Тук избирате самолетите си, подготвяте ги за битка, ремонтирате ги, продавате ги, купувате боеприпаси, ъпгрейдвате ги. Също така от тук избирате опциите за звука, графиката и всичко останало. Интерфейсът е лесен и бързо се усвоява.

Режими


Докато сте новобранец е добре да изпълните тренировъчния полет, който ще ви запознае с основните функции. Ще се научите да управлявате самолета си и да стреляте по въздушните и наземните цели.

Самостоятелен бой


От менюто изберете самостоятелен бой и се отправете във въздушна битка с ботове. Против вас няма да има реални играчи. Зад гърба си ще бъдете подкрепян от един самолет, а срещу вас ще са два. Режимът е отличен за новобранците, където могат да усвоят тактиките на въздушната битка без да бъдат обезпокоявани от никого.

Отборен режим


При този режим вие може да поканите приятелите си, определяйки картата, продължителността на битката и броя на ботовете.

Стандартен бой


Тук вече се изправяте срещу реални играчи на случаен принцип. Попадате в един от двата отбора от по 15 играча на една от картите.
Победа се присъжда на този отбор, който унищожи самолетите на противника до един.
Освен това при унищожение на наземни обекти и вражески самолети се активира скала на преимуществото, намираща се в горната част на екрана. Колкото по-голяма е разликата в унищожените обекти, толкова по-бързо се запълва скалата в полза на по-резултатния отбор. Когато скалата достигне 100% се присъжда победа за отбора добил преимущество в битката.

Равен резултат

В играта има възможност битката да завърши при равен резултат, но за това в продължение на 15 минути нито един от двата отбора не трябва да вземе преимущество над другия, както и да остане поне един самолет на противника.

Видове самолети 

Леките изтребители за най-разпространения тип самолети. Те са с висока скорост и маневреност, като са предназначени за намиране и унищожение на вражеската техника.

Тежките изтребители отстъпват на леките по маневреност, но са с по-голяма огнева мощ и издържливост. Предназначени са за прихващане на щурмовите самолети и за унищожение на наземните цели. Могат да унищожат противника от по-голямо разстояние.

Щурмови самолети - имат мощна броня и могат да издържат на вражеското ПВО и атаката на изтребителите. Предназначени за унищожение на наземната зенитна батарея и изтребители. При челна атака имат значително преимущество.

Палубни изтребители - те съвместяват преимуществата на леките и тежките изтребители: скоростни и маневрени, но и издържливи. Могат ефективно да унищожават и наземни цели. След като изхвърлят ракетите и бомбите си са толкова маневрени, колкото и изтребителите.
След всеки бой прегледайте самолета си и ако трябва му добавете нови амуниции, аптечка, пожарогасител, бомби и т.н. Освен това проверявайте за ъпгрейди на самолета и оръжията му.
Играта е забавна и дори да загинете бързо в боя имате възможност да догледате битката или да се върнете в хангара, където веднага да изберете друг самолет и да се впуснете с него в друга битка. През това време тази, в която сте загинал продължава и без вас.

Екшън


Тези, които са играли World of Tanks са запознати с принципа на игра и развитието на клоните с техника. Тук не е по-различно, само че става въпрос за самолети. Екшънът е главозамайващ. Летите във въздуха на различни самолети от Япония, Германия, САЩ и СССР от времето на Втората световна война. Битките са много динамични, екшънът е бесен, кръвта ви се изпълва с адреналин, а около вас мирише на самолетно гориво и машинно масло. Към тези "аромати" се прибавя и мириса на барут, когато излезете от хангара и се отправите в синьото небе. Около вас ще свистят куршуми долитащи от вражеските самолети, а вашата собствена картечница ще трещи, изстрелвайки мощни залпове и рояци жилещи "оси".


В играта имате възможност да развиете и собствен heavy fighter самолет, оборудван с бомби и да се насладите на бомбардировката на вражеската база, вражески кораби или други наземни обекти, като зенитни оръдия, складове, ГСМ-и и т.н. Не се заблуждавайте - никой няма да ви остави да го правите безнаказано. Зад вас ще има потеря от вражески изтребители, които ще ви засипват с куршуми. Вашият отговор ще е труден, тъй като бомбардировачът ви е труден за маневриране, докато изтребителите кръжат над вас, около вас, под вас и т.н. За това пък вие имате по-голяма огнева мощ, по-висока степен на издръжливост на самолета и допълнителен картечар. Него не можете да контролирате. Той автоматично стреля по самолетите, които са зад вас. Е, да, стрелбата му е доста по-слаба, отколкото на вашите картечници, но ако вражеският самолет, който ви следва вече е претърпял щети, то той може да бъде свален и от вашия rear-gunner.


Японците и американците предлагат и самолети от Военноморската авиация, базирани на самолетоносачи. Те имат възможност да се ползват като изтребители, но и като бомбардировачи - може да сложите две бомби и да ги пуснете над някоя досадна наземна цел (зенитна установка например). Освобождавайки се от бомбите самолетът ви става по-лек и по-маневрен. С него може да воювате съвсем успешно и да добавяте точки за успешно поразени наземни цели.
Ако желаете да полетите на военни самолети, воювайки във въздуха, бомбардирайки кораби и вражески бази, край вас да свистят куршуми, докато вие правите лупинги, за да ги избегнете - то ви препоръчвам World of Warplanes. Играта е напълно безплатна. За реални пари може да си купувате премиум акаунт, който ви добавя % опит за боевете, игрална валута и премиум самолети (част от които не си заслужават, по-добре си развийте собствената любима клонка техника).


Не се разстройвайте, когато ви унищожат самолета - имате възможност да догледате битката като зрител или пък просто да се върнете в хангара и да изберет друг самолет, с който да започнете нова битка. 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Публикуване на коментар