Играчи ще създават свои сървъри в Shards Online


Citadel Studios е компания, създадена от трима бивши разработчици на легендарната Ultima Online. Понастоящем те работят над MMORPG Shards Online. Играта ще е с претенциите да бъде от типа сендбокс, предоставяйки на играчите си много свобода в действията.

Свободата на действията ще достига до там, че играчите ще имат възможността да създават свои сървъри и да ги настройват по свое желание, например колко дълго да продължава нощта. Администраторите на сървърите могат да създават чудовища във виртуалния свят, да измислят игрови събития и даже да изменят кода на геймплея.

Сюжетът на играта се развива в мултивселена, където играчите пътешестват между различните светове. В същото това време тези светове ще имат общи правила. Всеки един от тях се различава от другите по тематиката си. Има свят вдъхновен от фантастиката. Има свят, който произлиза от стиймпънк промишлената революция. Има свят с арени, където играчите да се сражават един с друг.

Търсачите на приключения ще могат да се озоват в света на стиймпънк революцията с викторианска окраска, след като току що са изследвали средновековен свят с фентъзи обстановка и елементи на стихийната магия.

Всички тези светове имат свои собствени истории. В тази ролева онлайн игра ще има много възможности за развитие на героя. Много различни навици ще бъдат достъпни, но при пътешествията между световете, играчът ще научава до какви умения ще има достъп, за всеки един от тях.

Разработчиците искат да създадат ежемесечни събития за играчите, да добавят нови NPC, с които да си взаимодействат геймърите. Последните ще могат да подложат на палеж и разграбване цели градове, изравнявайки ги със земята.

Shards Online понастоящем е в процес на разработка. Алфа тестовете ѝ се очакват да започнат към края на годината.

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Публикуване на коментар