BLESS Online е дизайнерски шедьовър


BLESS Online е дизайнерски шедьовър. Това споделят в обзора си от фен страницата на играта Bless-source.com. В своята статия те разказват впечатленията си от тази действително уникално красива MMORPG.

В закритата бета създаването на герои е било много ограничено. Тестърите са имали избор между 3 раси - Amistad, Aqua Elf и Pantera - и  един от четири класа - Guardian, Paladin, Ranger и Berserker. Всеки клас е бил с готов дизайн и по време на затворената бета не е имало възможност за настройка на героя. От Bless-source.com съобщават обаче, че по-късно ще има възможност за над 100 различни начина за настройки. Една от най-интересните ще е възможността да гримирате своята героиня по свой вкус и с различни инструменти, както е показано на видеото по-долу.



Интерфейс

Интерфейсът е подобен на обичайните MMO игри. Разликата тук е, че ще можете да поставите 12 умения на своя Skillbar. Даже и да изучите над 50 навика, то ще можете да ползвате само 12 по избор. Също така имате свободни места за бутилки с мана и живот.

Снимки и видео: Bless-source.com

Геймплей и Combat System

Бойният стил зависи от класа на вашия герой. Рейнджърът например следва традиционния стил, познат от другите игри със стандартната система за избор на целта посредством Tab клавиша. От друга страна класовете, които водят близък бой, ще ползват екшън бойна система, подобна на тази от Tera.



Развитие

В Bless е използвана типичната куест система, призоваваща ви да избиете определено количество чудовища, да събирате определени предмети, да тичате от точка А до точка Б и т.н. Ако обичате да гриндите, може да ползвате Monster Hunting Quests. Когато убиете чудовище, вие можете да вземете допълнителен куест за убиването на този вид чудовища. Все пак Neowiz дава възможност за развитие и по любимия на изток начин чрез гринд, но и с интересни куестове за западните играчи.


Графика

Bless използва 6-годишния Unreal Engine 3. Въпреки това играта изглежда невероятно. Bless е визуален шедьовър, твърдят от Bless-source.com. Разработчиците заслужават медал за дизайнерското си изкуство.



Докато се разхождате из градовете в играта, не може да не ви направи впечатление, че геймдизайнерите са се старали и над най-малките детайли. Красиви статуи и картини, прекрасни площади, цветни градини, чудесно проектирани стаи и мебели. Със зашеметяващата графика и невероятните гледки, играта е изпълнена с удивителна атмосфера и ви грабва от самото начало.



Добрата новина за играчите с по-стари компютри. Не се тревожете! От Bless-source.com са я тествали с две различни системи и дори с 5-годишен ноутбук. Играта се играе без проблеми.

Спринтиране

Една от особеностите в играта е възможността да спринтирате, натискайки два пъти клавиша W. Героят ви започва да бяга много бързо за около 20 секунди.

Заключение

От Bless-source.com споделят, че са повече от впечатлени от играта. Ние чувствахме с каква любов раработчиците са я създали. Гъвкавата скил система трябва да бъде адмирирана, тъй като тя ще помогне да се запази баланса в PvP. Играта е изключителна и западните издатели са длъжни да побързат и да я пуснат на английски и/или други западни езици.

Вижте и българския фен сайт на BLESS Online!


Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Публикуване на коментар