Legends of Silkroad: Ограби или защити кервана!


Стартира откритият бета тест на историческото фентъзи Legends of Silkroad. Всеки, който желае, може да се включи в това MMORPG. Играчите могат да изберат между три фракции. По-точно казано - в началото трябва да изберете гражданство. По принцип може да бъдете китаец, персиец или римлянин (бих казал византиец, тъй като героят ви се ражда в Константинопол). За сега обаче изборът е между Китай и Рим.

Класове



Swordman е един от най-старите персийски класове, който се характеризира с агресивност, смелост и е предназначен за близък бой. Служи си с два ятагана. Облича тежка броня. Опасен е в мелетата.



Shadow hunter, в миналото познат като шаман от Персийската империя. Този клас ползва невидимост, голяма ловкост и точно око. Въоръжен е с лък и облича лека броня. Нанася поражения от разстояние.



Рицарите принадлежат на римската аристокрация. В миналото те воювали срещу Ориенталската династия и благодарение на успехите си се издигнали в Римския елит. Този клас е предназначен за близък бой, въоръжен е с тежък меч и облича най-усилената броня.



Маговете са въоръжени с магически жезъл и обличат лека броня. Нанасят поражения от разстояние с елегантните си умения.

Ако изберете да играете за персиец, ще може да пробвате Swordman и Shadow hunter, а ако сте на страната на Римската империя - рицар и маг. Китай още не е въведена в играта, но с последващите ъпдейти и това ще стане.

Играта притежава добра графика, но когато попаднете в нея ви се струва, че сте се върнали 7-8 години назад във времето. Визията й е доста ретро. Даже в нея може да се придвижвате, но ако ви се иска, щракайки с мишката по полето пред героя. Тази функция може да си я настроите по ваш избор. Имате възможност да се придвижвате и с познатия на всички начин чрез клавишите WASD.



Бойната система също е позната и традиционна. Маркирате врага с десен клик върху него с мишката и го атакувате с уменията си. В играта има три основни вида умения за всеки клас - атакуващи, контролни и асист. Именно избирайки кои навици да развивате и кои не, определяте и стила си за водене на бой.

Убивайки враговете си, вие трупате berserker points, запълвайки определена скала. Когато придобиете достатъчно точки може да активирате три вида състояния:

Berserker Fury:
Повишава силата на атаката и защитата ви едновременно за 30 секунди.

Berserker Blast:
Повишава атаката и защитата ви чувствително с продължителност от 40 секунди.

Berserker Top:
Повишавате значително атаката и защитата си за 50 секунди.

В играта ще има система за усилване на екипировката ви. Това ще става с помощта на определени предмети - spirit stone или magic crystal. Съответно, колкото по-високо е нивото на усилващия предмет, толкова по-висок е шансът ви за успех.

Освен това имате възможност и за магическо подобряване на екипировката, добавяйки допълнителни атрибути към нея, например повишаване на критическия рейтинг, повишаване на трупания опит и т.н.. Това ще става с магически кристал по подобна схема като усилването.



Освен, че избирате гражданство и клас, ще ви се наложи да изберете и на коя страна да застанете в т.нар. Trade Wars - охрана на керван или разбойник.

Търговските кервани се генерират от игралната система на определени места и всеки един от тях си има свой маршрут. Може постоянно да ги срещате, тъй като те се движат по пътищата в открития свят. Керваните се подразделят на три вида - нормални, елитни и honor.

За да оберете керван, трябва да сте избрали пътя на разбойника и да сте над 10-то ниво. Върху самия неигрален персонаж има копче "Обери кервана". Имайте впредвид, че дори и да няма охрана, играта ще генерира моби, с които трябва да се сражавате. В безопасните зони не се генерират чудовища, но вие отново можете да го оберете. Съответно никой от играчите - разбойник или охрана- няма да получава наказание за ПвП по време на бой за кервана.

Куестовата система съдържа обикновени кустове по места и такива, които можете да си настройвате сами. Отваряте си куестовата книжка избирате между предложените задачи, ако не ви харесват можете да натиснете копчето "Повтори" и системата ще ви генерира нови мисии. 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Публикуване на коментар